fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget
Aanrader: een e-bike met een stabiele middenmotor kopen - gepubliceerd op 21-02-2021

Wat voor motoren bestaan er bij de e-bike? 

De meeste e-bikes die we bij Velektro verkopen, hebben een middenmotor. En niet zonder reden! Een middenmotor heft het grootste gewicht in het midden van de fiets bij de trapas. Hierdoor is er een mooie gewichtsverdeling en voelt de ondersteuning van zo’n middenmotor erg natuurlijk aan. Bijna alsof u op een normale fiets zit, maar dan nét wat makkelijker. Bij een voorwielmotor wordt u als het ware vooruit getrokken, wat op het begin even wennen is maar na een tijdje erg prettig wordt. Achterwielmotoren zijn geschikt voor lange fietstochten en zijn erg geliefd, maar de middenmotor blijft toch het populairst door de stabiliteit en gevoelsmatig prettige ligging.

Een krachtige middenmotor gaat gepaard met een grote actieradius

Als u een e-bike met een middenmotor gaat kopen, dan bent u vrijwel verzekerd van een krachtige fiets met een grote actieradius. De motor biedt ondersteuning op twee verschillende manieren: ofwel door middel van een rotatiedetectie waarbij de motor bijspringt als er beweging wordt gedetecteerd, ofwel door middel van trapkracht ondersteuning waarbij de motor meer zal ondersteunen naarmate dat er kracht wordt gezet op de pedalen. In beide gevallen is het belangrijk dat ook de actieradius dan voldoende groot is, zodat u de fietstochten kunt maken die u wil. De actieradius ligt doorgaans rond de 100 kilometer, en is afhankelijk van het gebied, de weersomstandigheden en het soort accu.

Het neusje van de zalm: de Bosch middenmotor 

Als u een e-bike wil kopen met een uitstekende middenmotor, dan moet u vooral kijken daar de e-bikes met een motor van Bosch. Bosch geeft de fietsen ongezien veel stabiliteit, kracht, plezier en comfort. Welke merken hebben zo’n krachtige middenmotor van Bosch? Denk aan Hercules, Bergamont en Futura onder andere. Bij Velektro leggen we u graag uit welke fietsen voorzien zijn van de absolute topper onder de middenmotors.

E-bike met middenmotor kopen – particulier of professioneel 

Steeds meer professionelen, CEO’s en groeiende ondernemers maken de keuze om als bedrijf e-bikes aan te kopen. Hiermee geeft het bedrijf twee boodschappen:

  1. Er is een groeiende bewustheid van de negatieve eigenschappen van auto’s en de positieve aspecten van met de fiets gaan
  2. Het bedrijf waardeert de werknemers – wat uiteindelijk de motivatie ten goede komt.

Het is dus goed te begrijpen dat bedrijven tegenwoordig investeren in een duurzaam, milieuvriendelijk en sportief alternatief van de bedrijfswagen. Dit is uiteindelijk positief voor iedereen. Bent u een bedrijfsleider en bent u op zoek naar betaalbare e-bikes met middenmotor om aan te kopen voor uw zaak? Bij Velektro bent u aan het juiste adres.

Ontdek ons ruime aanbod e-bikes met middenmotor 

Van plan een e-bike met middenmotor te kopen? Bij Velektro kunt u de fietsen eerst uitgebreid testen. Bovendien ontvangt u vakkundig advies en alle informatie die u nodig heeft om een goede keuze te maken. U kunt een afspraak maken door te bellen naar +32 11 76 72 71, of mailen naar pelt@velektrofietsen.be. Wij helpen u graag verder en geven u vrijblijvend advies over uw (toekomstige) e-bike.