fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget
Dé perfecte E-fiets vindt u ongetwijfeld bij Velektro Pelt - gepubliceerd op 26-04-2021

Een e-fiets: wat is het en hoe werkt het precies?

Een e-fiets, e-bike of elektrische fiets is een vervoersmiddel dat door een zelfstandige elektromotor aangedreven wordt, al dan niet in combinatie met spierkracht van de fietser. Dit geeft u, met behulp van een elektrische motor, accu en sensoren, de nodige ondersteuning tijdens het fietsen. U ervaart dus een steuntje in de benen, waardoor zowel korte als lange ritten een stuk aangenamer worden.

Bij Velektro zijn we gespecialiseerd in de verkoop van elektrische fietsen, en staan we altijd klaar om u wegwijs te maken in wat voor fiets voor u de beste optie is. Daarvoor letten we op enkele belangrijke elementen: Een e-fiets, ongeacht het model of het merk, bestaat namelijk altijd uit een zestal belangrijke onderdelen. Wij sommen ze graag kort voor u op:

  1. Motor
  2. De motor van een elektrische fiets kan op verschillende plaatsen geïnstalleerd zijn: in het voorwiel, onder de trapas of in het achterwiel. Waar de motor geplaatst wordt en hoeveel kracht deze precies moet hebben, hangt volledig af van uw persoonlijke wensen. Wat we u alvast garanderen is dat we bij Velektro enkel met hoogwaardige elektronische motors werken, van topmerken zoals bijvoorbeeld Bosch, Shimano, Bewo, Nuvinci, etc.
  3. Accu en actieradius
  4. De accu, ofwel batterij, wordt bij een e-fiets geplaatst onder de bagagedrager of bevestigd aan het frame. Deze accu geeft energie aan de motor. Hoe groter het aantal gewenste kilometers dat u wilt fietsen op één acculading (actieradius), hoe groter de accucapaciteit (Ah) moet zijn. Maakt u zich echter geen zorgen: Komt u bij ons langs, dan bepalen we samen met u hoe groot de accucapaciteit voor uw perfecte e-fiets moet zijn.
  5. Display
  6. Het display is bevestigd op het stuur van uw e-fiets. Hier kunt u in één oogopslag zien in welke ondersteuningsstand u fietst, wat uw snelheid precies is en hoeveel kilometers u al heeft gereden. U heeft alle nodige informatie binnen handbereik, want de bedieningsknoppen zitten aan het handvat. Zo kunt u te allen tijde uw handen aan het stuur en de ogen op de weg houden: gemakkelijk én veilig!
  7. Remsystemen
  8. Een e-fiets beschikt over een krachtig remsysteem om tot stilstand te komen, aangezien elektrische fietsen snelheden tot wel 25km/u kunnen halen.
  9. Verlichting
  10. Goede fietsverlichting is belangrijk, zeker omdat u op een elektrische fiets doorgaans sneller rijdt dan op een reguliere fiets. Meestal krijgt de verlichting van een e-fiets zijn voeding direct van de accu. Het grote voordeel daarvan is dat uw e-fiets lichter fietst. Dat is wel zo handig!
  11. Versnellingen
  12. Bij e-fietsen wordt er doorgaans een onderscheid gemaakt tussen drie versnellingssoorten, namelijk de naafversnellingen, de derailleurversnellingen en de automatische versnellingsnaven. Deze versnellingen verschillen van merk tot merk en van model tot model. Bij Velektro helpen onze specialisten u dus graag met het uitkiezen van de juiste specificaties en versnellingen voor uw fiets, zodat u zeker een fiets ontvangt die aan uw behoeften en persoonlijke levensstijl voldoet.

Elektrische fietsen van dé e-fiets specialist van Limburg

Uw ideale e-fiets voor uw fietsprofiel, die vindt u ongetwijfeld bij Velektro: dé e-fiets specialist van Limburg. In ons ruime testcentrum kunt u kennismaken met een ruim assortiment elektrische fietsen van verschillende merken, zoals bijvoorbeeld Bizobike, Hercules, Leone, Vogue en Multicycle. Binnen deze diverse merken vindt u bovendien ook tal van modellen, waaronder elektrische stadsfietsen, bakfietsen, vouwfietsen en mountainbikes. Daarnaast vindt u bij ons ook een ruim gamma aan accessoires, zoals bijvoorbeeld fietstassen, fietshelmen, fietssloten, etc. U ziet: bij Velektro is er niets dat niet tot de mogelijkheden behoort!

Ruime garantie aan de scherpste prijs

Bij Velektro in Pelt vindt u een e-fiets voor ieders budget, met de zekerheid van topkwaliteit en een verregaande klantenservice. Ook na de aankoop van uw e-fiets kunt u bijvoorbeeld op ons rekenen voor onderhoud en service. Wij bieden namelijk een garantieperiode van 2 tot wel 5 jaar op uw e-bike! Heeft u interesse in één van onze e-fietsen en wilt u graag de mogelijkheden ontdekken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende afspraak: onze warme en ervaren medewerkers zitten graag met u samen voor de e-fiets van uw dromen en helpen u met plezier op weg.