fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget

De 12 meestgestelde vragen over elektrische fietsen

1. Welke snelheid haalt een elektrische fiets?

U krijgt ondersteuning tot maximaal 25 km/h. Dit is wettelijk vastgesteld. Voor de zogenaamde speed-pedelecs (45km/h) gelden dezelfde regels als een bromfiets klasse B (helmplicht, geel plaatje, verzekering, …)

2. Hoe regel ik de sterkte van de motorondersteuning?

Afhankelijk van het model heeft u de keuze uit 1 tot 6 mogelijke ondersteuningen. U kiest dus zelf hoeveel ondersteuning u van de motor vraagt.

3. Welke garanties biedt Velektro?

Op de vaste delen van de fiets heeft u 2 jaar garantie, op de losse delen heeft u ook 1 jaar garantie (niet voor slijtende onderdelen). De garantie houdt in dat als er binnen deze termijn iets stuk gaat Velektro dit kosteloos repareert. Dit kan in ons service- en logistiek center of aan huis.

4. Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

De actieradius verschilt van fiets tot fiets en is afhankelijk van de gebruikte batterij. Het hangt daarnaast af van de weersomstandigheden, het gebied waar u fietst en het gewicht van de persoon. De standaard accu heeft een actieradius tot 100 kilometer. In de topmodellen ligt dit uiteraard hoger. We bekijken samen met u het voorziene gebruik en adviseren u een fiets op maat van uw noden.

5. Hoe laad ik de accu op?

De accu kunt u uit de fiets halen en in huis opladen met de bijgeleverde oplader, maar u kan de accu ook in de fiets laten zitten. Laden kan aan ieder stopcontact. Vermijd de fiets te stockeren met een volledig lege accu, optimaal voor stockage is een half geladen batterij.

6. Hoe optimaal omgaan met de accu?

De accu mag niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Het best kan de accu uit de houder van de fiets gehaald worden en in huis opgeladen worden. Ook is het niet goed om de accu langere tijd niet te laden. Als u de fiets (en dus de accu) langer dan een maand niet gebruikt raden wij u aan om de accu om de twee weken even op te laden. Bij extreme kou kan de actieradius van de fiets minder zijn dan u gewend bent.

7. Kan ik een elektrische fiets op een gewone fietsendrager plaatsen?

Onze elektrische fietsen kunnen op de meest voorkomende fietsendragers bevestigd worden. Wij raden u wel altijd aan om de accu uit de houder te halen en apart mee te nemen in de auto. Dat scheelt ook in het gewicht voor de fietsendrager.

8. Heb ik een kenteken, nummerplaat of helm nodig?

Enkel voor speed-pedelecs (45km/h), wij voorzien deze voorlopig niet in het assortiment.

9. Hoeveel weegt een elektrische fiets?

U vindt het gewicht van ieder model terug in de technische specificaties op onze website. Gemiddeld ligt dit gewicht tussen de 20 en 25 kg.

10. Wat is de gemiddelde levertijd bij Velektro?

Normaal gesproken hebben wij alle fietsen altijd op voorraad en kunnen deze binnen twee weken of zelfs eerder leveren. Indien u speciale aanpassingen wenst, is de levertijd 2-6 weken.

11. Is financiering mogelijk?

Bij Velektro is het mogelijk om in verschillende termijnen te betalen. Klik hier voor meer informatie over de financiering van uw elektrische fiets (e-bike).

12. Wanneer moet ik de fiets betalen?

U betaalt een voorschot bij bestelling, en de rest na tevredenheid bij de aflevering. Betalen met kaart is steeds mogelijk.