fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget
Ebikes kopen bij Velektro - gepubliceerd op 21-02-2021

Waarop moet u letten als u ebikes wil kopen?

Om de perfecte ebike te kopen, moet die precies bij u passen. Daarom bieden we bij Velektro een persoonlijke service aan waarbij we een fietsprofiel samenstellen. Aan de hand van een aantal vragen, kunnen we door onze jarenlange expertise omtrent elektrisch fietsen, precies vaststellen welke ebikes geschikt zouden kunnen zijn. Om het u al een beetje makkelijker te maken, stellen we hier alvast een aantal punten op waar u op kunt letten bij het kiezen van de juiste fiets bij Velektro.

Let zeker op de actieradius bij het kopen van ebikes 

Eén van de belangrijkste elementen bij ebikes is de actieradius. Bij het testen en kopen van ebikes moet u hier zeker op letten. De actieradius verwijst naar het aantal kilometers dat de accu u kan ondersteunen. Dit is helemaal afhankelijk van de trapondersteuning, het soort accu en het gewicht van de fietser. De standaard accu heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Ga dus op voorhand na hoeveel kilometer u per oplaadbeurt zou kunnen en willen fietsen!

Rotatie of trapkracht: ondersteuning bij moderne ebikes

Het type ondersteuning dat ebikes bieden, verschilt ook onderling. Zo bestaat er de zogenaamde rotatie ondersteuning. Van het moment dat een sensor beweging detecteert, wordt er ondersteuning geboden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een trapkracht ondersteuning die drukgevoelig functioneert. Naarmate u meer kracht zet op de pedalen, zal er meer ondersteuning komen.

De positie van de accu en de motor 

Ook de positie van de accu is belangrijk in verband met de balans van de fiets. De accu zit ofwel bij de bagagedrager, bij de voornaaf of ingewerkt in het frame. Bij het kopen van de ebikes moet u dus zelf bepalen welke positie u het prettigst vindt. Daarnaast kunt u ook de positie van de motor kiezen. Bij een voorwielmotor wordt u als het ware vooruit getrokken, wat op het begin even wennen is maar na een tijdje erg prettig wordt. Achterwielmotoren zijn geschikt voor lange fietstochten en zijn erg geliefd, maar de middenmotor blijft toch het populairst. Een ebike met de motor in de trapas zorgt voor een natuurlijk gevoel dat het meeste lijkt op een normale fiets.

Bij Velektro kunt u een ebike kopen die bij u past 

Als laatste kunt u ook nog kijken naar het model. Als u ongeveer weet wat u van een fiets verwacht, dan moet het model en de stijl daar natuurlijk ook nog bij passen. U gaat geen plooifiets kopen als u in de bergen wil mountainbiken. Bij Velektro hebben we verschillende “types” van fietsen. Denk maar aan een moderne stadsfiets, een sportieve ebike, een luxueuze bakfiets, een volledig uitgeruste e-mountainbike of een handige plooifiets. Voor al deze types ebikes werken we samen met de beste merken om u te voorzien van fietsen van de hoogste kwaliteit.

Ontdek ons ruime aanbod ebikes!

Bij Velektro kunt u terecht voor een uitstekend aanbod ebikes voor iedere fietser. Kom eens langs om onze ebikes te testen, daarna maakt u pas de beslissing om ze te kopen. Heeft u daarnaast nog andere vragen? U kunt altijd eens kijken bij onze Frequently Asked Questions, bellen naar +32 11 76 72 71, of mailen naar pelt@velektrofietsen.be. Wij helpen u graag verder en geven u vrijblijvend advies over uw (toekomstige) e-bike.