fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget
Houd de accu van je e-bike ook in de winter in topconditie! - gepubliceerd op 21-12-2021

Houd de accu van je e-bike ook in de winter in topconditie!

Heb je minder rijbereik tijdens de koude wintermaanden? Dit is normaal. Reken op 10 tot 40% minder rijbereik ten opzichte van warme zomermaanden. Het is dus geen slecht idee om je lader tijdens langere fietstochten mee te nemen en de accu even op te laden bij een warme chocomelk onderweg. Wil je je accu ook in de winter in topconditie houden? Volg dan deze richtlijnen waarmee je langer plezier hebt van dit belangrijke onderdeel van je e-bike!

BLIJF FIETSEN

Tijdens de wintermaanden adviseren we om de accu regelmatig aan het werk te zetten. Een batterij die te lang niets doet kan namelijk te maken krijgen met diepteontlading, wat soms zelfs tot gevolg heeft dat de accu onbruikbaar wordt en vervangen moet worden. Voorkom dus onnodige kosten en probeer, ook in de wintermaanden, regelmatig op de fiets te springen want ondanks de koude kan ook fietsen op een heldere winterdag fantastisch zijn!

OPLADEN

Lees daarnaast de gebruikershandleiding van je accu nog even door voor het beste bewaaradvies. Berg de accu nooit leeg op op, maar zorg dat hij minimaal voor de helft geladen is. Bewaring doe je liefst op een droge plek waar de temperatuur niet onder de 10° Celcius zakt. Fiets je tijdens de winter weinig, laad de accu dan minstens één keer per maand op. Een accu loopt namelijk ook bij geen gebruik langzaam leeg! Denk daarbij aan brandveiligheid en laad accu’s bij voorkeur op in een niet aan de woning grenzende ruimte. Is de accu voldoende opgeladen? Haal hem dan zo snel mogelijk van de lader en trek ook de lader zelf uit het stopcontact.


Heb je meer vragen? Contacteer ons dan vrijblijvend voor bijkomend advies!