fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget
Vakantiegeld? Trakteer jezelf op een e-bike - gepubliceerd op 13-05-2020

Vakantiegeld? Trakteer jezelf op een e-bike!

“Eind deze maand ontvangen veel Belgen hun jaarlijkse vakantiegeld, maar aan welke vakantie dat stuk geslagen gaat worden is bij velen nog onzeker. Vliegen zit er voorlopig niet in en als je dan toch in eigen land blijft, maakt een nieuwe fiets die vakantie wel extra lekker.

2020 is nog niet eens halverwege en is nu al een jaar om nooit te vergeten. Tegelijkertijd een jaar dat zich met geen enkel ander jaar laat vergelijken. De impact van de coronacrisis is ongekend, dat maken we allemaal in de dagelijkse praktijk mee. Is het niet in de eigen omgeving dan is het wel in de berichtgeving van de media. Het vreselijke aan de coronacrisis is allereerst natuurlijk het ongekende grote aantal slachtoffers en mensen met gezondheidsproblemen. We beginnen al bijna te ‘wennen’ aan de aantallen die dagelijks door het RIVM bekend gemaakt worden, hoe bizar is dat?
Gelukkig lijken de statistieken en de berichtgeving steeds meer in positieve richting te kantelen. Het eind is nog lang niet in zicht, maar we lijken de goede kant op te gaan. Dat is voor iedereen het beste.

NIETS MIS MET FIETSEN | Los van de gevaren voor de gezondheid is ook het effect op de economie in dit verband natuurlijk een hot item. Het is momenteel echt niet grappig om in de horeca, evenementensector of reisbranche actief te zijn. Bij het fietsen zit het anders. Niet in de laatste plaats omdat uitgerekend virologen fietsen juist aanbevelen. En ook omdat Mark Rutte op diverse persconferenties al een paar keer letterlijk benoemd heeft dat met het fietsen in de intelligente lockdown helemaal niets mis is, zolang je het (nog) maar niet in groepsverband doet.

IN DE PORTEMONNEE VOELEN | Fietsen past moeiteloos in de 1,5 meter samenleving, waar we momenteel mee te maken hebben. Daarom is het, tot op zekere hoogte, ook zo’n goed alternatief voor het openbaar vervoer als je naar je werk of, op termijn, naar school gaat. Niet alleen nu, maar ook straks in het nieuwe normaal. Dat fietsen daarnaast ook gezond en duurzaam is, hoef ik niemand meer uit te leggen. Dat spreekt voor zich.
Maar fietsen is vanzelfsprekend vooral ook een voordelige manier van vervoer en daar zijn wij Belgen toch ook altijd wel gevoelig voor. In hoeverre we de coronacrisis daadwerkelijk in de portemonnee gaan voelen is nog onduidelijk en natuurlijk voor iedereen verschillend. Maar het kan ertoe leiden dat die tweede auto toch maar niet aangeschaft of zelfs er weer uit gedaan wordt. Wellicht ten faveure van de fiets, waarom niet? Het openbaar vervoer is nog nooit een prijspakker geweest.

DE KEUZE IS REUZE | Binnenkort wordt het vakantiegeld weer uitgekeerd en dat is misschien wel het ‘moment suprème’ om de aanschaf van een nieuwe e-bike te overwegen. Je denkt nu misschien ‘Ik maak zelf wel uit waar ik mijn vakantiegeld aan uitgeef’ en dan kan ik je uiteraard niet meer dan gelijk geven. Maar dat neemt niet weg dat het toch de moeite waard is om juist nú te investeren in een nieuwe e-bike. De kans is namelijk groot dat de vakantie in Europa, of verder weg, even niet door kan gaan en dat je kiest voor een bestemming binnen ’s lands grenzen, die waarschijnlijk nog een stuk voordeliger is. Dat voordeel kan je nu dus slim investeren, want hoe lekker is het dan om je eigen land te verkennen op een nieuwe of goede gebruikte fiets? Je kunt jezelf trakteren op een nieuwe e-bike, die perfect bij jou past.

En niet alleen voor die vakantie in de Bijzondere Zomer van 2020, maar ook voor daarna onderweg naar werk, school of universiteit. Kortom, ga toch fietsen met je vakantiegeld!”