fbpx
  • Dé e-bike specialist
  • De beste prijzen
  • Ruim assortiment
  • Tot 5 jaar garantie
  • Fietsen voor ieders budget
Welke elektrische fiets zou u kopen? - gepubliceerd op 21-02-2021

Op welke zaken moet u letten bij het kopen van een elektrische fiets? 

Welke elektrische fiets nu te kopen? Om daar achter te komen, is het goed om uzelf een aantal vragen te stellen. Hoe ver wilt u precies met de fiets kunnen fietsen? Gaat u voor bergtochten of heeft u de fiets nodig in de stad? Wenst u veel ondersteuning of maar een beetje? De motor: liefst in het midden of aan het bagagerek? Het antwoord op die vragen geeft u al een indicatie van een soort elektrische fiets die u bij Velektro kunt kopen. Natuurlijk kijken we samen in onze winkel uitgebreid naar welke fietsen het beste bij u passen en geven we u professioneel advies. U kunt eventueel al uw huiswerk doen en al eens nadenken over de volgende zaken…

Ver, verder, verst – de actieradius van een elektrische fiets 

Eén van de belangrijkste elementen bij elektrische fietsen is de actieradius. Bij het testen en kopen van e-bikes moet u hier zeker op letten. De actieradius verwijst naar het aantal kilometers dat de accu u kan ondersteunen. Dit is helemaal afhankelijk van de trapondersteuning, het soort accu en het gewicht van de fietser. De standaard accu heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Ga dus op voorhand na hoeveel kilometer u per oplaadbeurt zou kunnen en willen fietsen!

Ook belangrijk: het type ondersteuning van de elektrische fiets 

Welke elektrische fiets u ook wil kopen: het is belangrijk dat de ondersteuning van de fiets u goed ligt. Er zijn namelijk twee verschillende soorten ondersteuning die anders werken. Zo bestaat er de zogenaamde rotatie ondersteuning. Van het moment dat een sensor beweging detecteert, wordt er ondersteuning geboden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een trapkracht ondersteuning die drukgevoelig functioneert. Naarmate u meer kracht zet op de pedalen, zal er meer ondersteuning komen.

Bij Velektro ontdekt u welke elektrische fiets bij u past 

Als laatste kunt u ook nog kijken naar het model om te bepalen welke elektrische fiets u zou kopen. Als u ongeveer weet wat u van een fiets verwacht, dan moet het model en de stijl daar natuurlijk ook nog bij passen. U gaat geen plooifiets kopen als u in de bergen wil mountainbiken. Bij Velektro hebben we verschillende “types” van fietsen. Denk maar aan een moderne stadsfiets, een sportieve elektrische fiets, een luxueuze bakfiets, een volledig uitgeruste e-mountainbike of een handige plooifiets. Voor al deze types e-bikes werken we samen met de beste merken om u te voorzien van fietsen van de hoogste kwaliteit.

Ontdek ons ruime aanbod elektrische fietsen

Bij Velektro kunt u terecht voor een uitstekend aanbod e-bikes voor iedere fietser. Kom eens langs om onze elektrische fietsen te testen, daarna maakt u pas de beslissing om ze te kopen. Heeft u daarnaast nog andere vragen? U kunt altijd eens kijken bij onze Frequently Asked Questions, bellen naar +32 11 76 72 71, of mailen naar pelt@velektrofietsen.be. Wij helpen u graag verder en geven u vrijblijvend advies over uw (toekomstige) e-bike.